top of page
1.jpg
PrimaLuna

Tungt Hi-Fi til lette priser

Interceptor Audio er importør og distributør af de håndbyggede rørforstærkere fra hollandske PrimaLuna.

 

PrimaLuna har på rekordtid formået, at slå sit navn fast på verdensmarkedet, som et absolut værdigt alternativ til de store spillere – og så til en brøkdel af prisen!    

 

PrimaLunas produkter ikke bare lyder godt, de er også nemme at eje. Hos PrimaLuna får du ikke bare markedets mest stabile rørforstærkere, men også dem der er absolut nemmest og billigst at vedligeholde.

OPRINDELSE: HOLLAND

 

PrimaLuna

Interceptor Audio har mærket en overvældende interesse for PrimaLunas produkter siden vi overtog importen i Danmark og har hertil oplevet en særdeles positiv feedback fra dem der gjort PrimaLunas produkter til deres eje – så derfor vil vi også invitere dig til at stifte nærmere bekendtskab med PrimaLuna og måske blive blandt dem der nyder glæde af PrimaLunas kvalitet.


PrimaLuna har i den grad formået, at slå sit navn fast på verdensmarkedet - både blandt anmeldere og brugere - som et yderst velspillende alternativ til langt dyrere forstærkere. Men PrimaLunas produkter ikke bare lyder godt, de er også nemme at eje. Hos PrimaLuna får du nemlig ikke bare markedets mest stabile rørforstærkere, men også dem der er absolut nemmest og billigst at vedligeholde.

EVO+400-3+Silver+front+angle+++cover+2.j

Tre af PrimaLunas fire integrerede forstærkere er således, at finde under den eksklusive “Class A” på det højtflyvende amerikanske tidskrift Stereophiles "Recommended Components”! De skriver blandt andet: "the best without regard to cost".


Stereophiles Robert Deutsch filosofere sidst I hans test af PrimaLuna ProLogue Premium (integreret) om hifi-entusiastens hellige gral – anlægget der yder som de dyreste, men er til at betale. Han konkluderer at PrimaLuna ProLogue Premium (integreret) er det oplagte valg som forstærker i et sådan system “can offer sound quality that comes close to the cost-no-object” - PrimaLuna ProLogue Premium integreret koster beskedne 18.000 kr.!


Hos The Absolute Sound (et af verdens største og mest dybtgående magasiner) havde de ligeledes svært ved at sidde stille I stolen. Anmelderen udråbte PrimaLuna DiaLogue Premium HP (integreret) som ny reference - "It is my current benchmark in integrated tube amplifiers." – og her taler vi altså om en forstærker til, i disse sammenhænge, beskedne 30.000 kr.!!

Der er gået inflation i watt blandt rørforstærkere, ligesom vi har set det blandt almindelige transistorbaserede forstærkere. Men her der det, om muligt, dog endnu mere uhensigtsmæssigt. En hver ved at få Watt fra en rørforstærker er mere end rigeligt i de fleste konstellationer, men ikke desto mindre presser de fleste producenter flere og flere Watt ud af deres konstruktioner. Hvorfor? – fordi det sælger (på papiret)!


Der er ikke noget der er nemmere end at klemme flere Watt ud af en rørforstærker – det er såmænd bare at belaste udgangsrørene hårdere – men prisen er høj. Udgangsrørens levetid afkortes dramatisk og forstærkeren forvrænger betragteligt mere.


Hos PrimaLuna har man valgt at gå en anden vej - at dimensionere forstærkerene bedre: Kraftigt dimensionerede strømforsyninger og større udgangstransformere med mindre tab til følge. PrimaLuna belaster udgangsrørene op til 40% mindre end konkurrenterne med hørbart lavere forvrængning, lavere drifttemperatur og dramatisk længere levetid til følge.

PrimaLuna anvender et unikt autobias system Adaptive Autobias, der som det eneste på markedet er så fleksibelt, at du som bruger frit kan skifte mellem forskellige typer rør uden at skulle foretage justeringer og indgreb i forstærkeren. I PrimaLunas forstærkere kan du således frit benytte rør som EL34, KT88 (6550) og KT120.

066b+-+PrimaLuna+Evo+200+Tube+Powerampli

Adaptive Autobias sørger desuden for optimal drift i hele udgangsrørenes levetid og reducerer dermed forvrængning med op til 50% i forhold til lignede systemer hos konkurrenterne – og uden at du som ejer skal ulejliges med hverken teknikerbesøg eller nørdede procedurer for justering.


En BTI (Bad Tube Indicator) viser, med en lille rød LED ved siden af udgangsrørene, når det er på tide at skifte et rør – og hvilket rør du skal skifte - På en PrimaLuna behøver du kun skifte det defekte rør. Adaptive Autobias sørger for at alle rør fungerer optimalt – nye som gamle (hos konturrenterne bør man samtlige udgangsrør selvom bare ét er defekt).

PrimaLuna anvender en komponentkvalitet man normalt kun ser i væsentligt dyrere forstærkere. Her kan nævnes: Alps Blue Velvet motoriseret potmeter, modstande fra japanske TAKMAN og de bekostelige tinfolie kapacitorer fra franske SCR.


Intern kabling er af schweizisk af oprindelse og består af forsølvet oxygenfri kobber med teflon isolering (DiaLogue modeller). Alle PrimaLunas forstærkere har relækoblet indgangsvælger.

På alle PrimaLunas DiaLogue modeller er det muligt at skifte mellem triode og ultralineær drift – på de integrerede forstærkere oven i købet fra fjernbetjeningen! I triodedrift opleves forstærkeren klangmæssigt varm og letflydende, hvorimod ultralineær drift giver en højere udgangseffekt og en mere lineær frekvensrespons. Valget er subjektivt og afhænger for de fleste også af sindsstemning og musikvalg.


Alle PrimaLunas forstærkere er sikret mod overbelastning, så som overophedning og kortslutning af højttalerudgangen.


Alt sammen kvaliteter der gør PrimaLunas forstærkere de nemmeste og mest ukomplicerede rørforstærkere at eje – så du bare kan læne dig tilbage og fordybe dig i det som det hele drejer sig om – musikken!

 
bottom of page