top of page

Interceptor Audio præsenterer endnu en revolutionerende nyhed på Hifi og Surround i weekenden!


Paradigms John Soden kommer helt fra Canada for, at demonstrere prototypen på en ny high-end højttaler Concept 4F - En højttaler så ekstrem, at den vil vende op og ned på vores opfattelse af hvad der er muligt i en stuevenlig højttaler og som, i vanlig Paradigm-stil, virkelig flytter grænser for hvor lidt høj ydelse kan koste.

At lytte til Paradigm Concept 4F er en heftig oplevelse. Bag Concept 4F’s slanke, indretningsvenlige ydre, gemmer der sig nemlig en baskonstruktion, så ekstrem, at ydelsen nærmest virker naturstridig – specielt hvis man tager de begrænsede fysiske dimensioner i betragtning.

Concept 4F kan levere et maksimalt lydtryk på mavefedsblævrende 118 dB ved 18 Hz - og det er med samme præcision som vi kender fra Paradigms kritikerroste subwoofere – Concept 4F er nemlig udstyret med samme overlegne rumkorrektionssystem.

Hver Concept 4F er bestykket med fire 8 1/2” basenheder. Hver med en vægt på ca. 10 kg. og en slaglængde på +/- 15 mm. (det er 3 cm.)! De er placeret parvis i en vibrations udlignende konstellation, så to vender fremad og to bagud.

Concept 4F er semiaktiv, således at hele basdelen drives af en indbygget 1400 Watt forstærker der i spidsbelastning kan levere helt op til 2800 Watt (det maksimale man kan hive ud af en stikkontakt). Sæt hertil verdens bedste rumkorrektion, også kendt fra Anthems surroundprodukter, og du har en nær fejlfri basgengivelse – under stort set alle forhold, i alle rum og ved næsten alle placeringer. Her snakker vi virkelig konevenlig high end.

Over det ekstreme bassystem finder vi en lige så ekstrem bestykning til at varetage diskant og mellemtone. Begge enheder har membran fremstillet af beryllium – tidligere set i diskanten på Paradigms Signature serien – men her altså også anvendt til mellemtoneenheden, der dermed (så vidt vides) er verdens største berylliumenhed.

Systemet opnår en effektivitet på imponerende 96 dB (2,83 Volt/1 meter) og kan således drives af stort set en hvilken som helst forstærker – stor som lille. Hertil kommer, at den tilsluttede forstærker ikke skal levere effekt til hele basregisteret – der ellers er det der trækker absolut mest effekt.

Jo mindre en forstærker belastes jo mindre forvrænger den, så du vil opleve, at en given forstærker vil spille væsentligt bedre med Paradigm Concept 4F end med en traditionel passiv højttaler – simpelthen fordi den nærmest ikke bliver belastet.

Paradigm Concept har været 5 år under vejs og har kostet i omegnen af 30 millioner kroner at udvikle.

Kig forbi Interceptor Audio, så garanterer vi for en oplevelse over det sædvanlige.

               Seneste
Tag
Følg os på Facebook
bottom of page