top of page

Nerds.dk var også på pletten.


Nerds.dk var også på pletten på dette års Hifi og Surround.

Læs Kim Olsens fine rapportage fra hans besøg hos os:

"Interceptor

Her havde man, som sædvanligt, gået all-in. Også mere end man plejer. Med transportkasser på størrelse med en bil fik man transportere et sæt Martin Logan Neolith ind i kæmperummet, og havde et dobbelt setup med Martin Logans flagskibsmodel i den ene side, og en prototype af Paradigms nye topmodel Concept 4F i den anden side. Rummet var uden tvivl messens smukkeste med speciallyssætning der bragte de to højttalere i ekstra fokus, og gav en næsten andægtig stemning i rummet. Der blev kørt to vekslende specialistdemoer, Neolith højttalerne blev præsenteret af Allan Einfeldt, mens John Soden, vicesalgscehf hos Paradigm, stod for at vise og demonstrere deres topmodel der som sagt endnu kun er en prototype.

Neolith har vi her på Nerds.dk før stiftet bekendtskab med, men det var nu stadig med en hvis imponatoreffekt at der blev lyttet på dem endnu en gang. Selve højttalerne er ikke billige, 776.00,-, med elektronik fra Luxman i form af en DA06 DAc, en Phonoe200 RIAA, to effektrin fra 900 serien, og matchende forforstærker, alt kablet op med Transperans Ultra, og så lige en PD171A pladespiller, også fra Luxman med en Kiseki pickup og SME arm. Alt i alt et diskret anlæg til 1,3 millioner i meget afrundede tal.

Lyden var… Overraskende. Et sæt elektrostatater der spiller i et 250 kvm rum med ti meter til loftet og en vanvittig mængde mennesker foran, kunne være en katastrofe - men det var det ikke. Højttalerens even til at koble sig til rummet, og spille med rummet, og ikke mod rummet, var meget overraskende. Selvom der blev skruet godt op, lagde meget få mennesker mærke til hvor højt der faktisk blev spillet, dels fordi at man ikke forventer høje lydtryk fra en elektrostat, og dels fordi at lyden var enormt klar og forvrængningsfri - trods lydtrykket. At det ikke kun er prisen der gør disse højttalere til noget specielt var alle tilhørere i hvert fald enige om.

Paradigms Concept 4F spillede med en noget anden klang, men er også en meget anderledes højttaler. Her er tale om fire aktive 8,5” basmoduler, rumkorrektion, mellemtone og diskant i ren beryllium (allerede her kan vi på forhånd sige at prisen nok bliver høj). Med en 1400 watt forstærker til bassen i hver, og en 3cm samlet vandring på basenhederne gav højttalerne til gengæld en meget overbevisende performance, det forventer man måske også af noget der kan leverer 118db ved 18hz, men gengivelsen af Cincinati Pops Orchestras udgave af Banditten Galop op. 378 var klart messens mest overbevisende, med Luxmans D06U afafspiller, C700u forforstærker og M700U effekttrin, til en samlet pris på 180.000, så forventede man måske også at det blev godt, men igen blev man overrasket når man tænkte på det kæmpe rum der skulle spilles i. Prisen kendes ikke på Paradigm højttalerne endnu, men et kvalificeret gæt hedder en mindre Audi model."

Klik på billedet for at besøge nerds.dk

               Seneste
Tag
Følg os på Facebook
bottom of page