top of page

Luxman DA-250

LUXMANs nye og yderst interessante bud på et kompetent hjerte til et moderne digitalt high-end anlæg.
 
LUXMAN DA-250 er en D/A konverter af natur, men der er mere til det end det…

Ud over at være en DAC, har LUXMAN også udstyret DA-250 med en analog indgang og en fuldt balanceret high-end forforstærker med LECUA attenuator.
 
Det gør LUXMAN DA-250 til lidt af en all-around’er, der sammen med en passende effektforstærker, som LUXMAN M-200, kan udgøre et komplet - og meget kompakt - high-end anlæg i sig selv.
 
LUXMAN er kendt for sine velspillende og meget ”stille” forforstærkere – og her er LUXMAN DA-250 ikke en undtagelse. Den spiller med en betagende sort baggrund og et medrivende drive.
 
Forforstærkeren i LUXMAN DA-250 er udstyret med tre helt separate bufferkredsløb - et for hver af udgangene balanceret, ubalanceret og hovedtelefonudgangen – hvilket gør, at lydkvaliteten på en udgang ikke påvirkes af belastningen på en anden. Du kan eksempelvis trække et langt ubalanceret kabel til en subwoofer uden at lydkvaliteten på den balancerede udgang på nogen måder påvirkes. 
 
Ønsker du at anvende LUXMAN DA-250 sammen med en forstærker med egen volumenkontrol, kan du nemt slå volumenkontrollen i LUXMAN DA-250 fra med en lille kontakt på bagsiden.
 
LUXMAN har ud over de digitale indgange udstyret DA-250 med en analog indgang også, så du ydermere kan få glæde af analoge kilder så som en god pladespiller. Som RIAA hertil kan vi anbefale LUXMAN E-200 – der tilmed matcher DA-250 i modul og design.
 
Men nu til det digitale…
 
LUXMAN DA-250 er udstyret med en Texas Instruments PCM1795 DAC, der opkonverterer alt til hhv. 352,8 kHz/32 bit eller 384 kHz/32 bit alt efter om det modtagne signal er 44,1…88,2 kHz (går op i 352,8 kHz) eller det er 48…192 kHz (går op i 384 kHz) – på den måde undgår LUXMAN de meget skadelige sampelrate konverteringer, som man ser på de fleste andre konvertere. LUXMAN DA-250 er tilmed udstyret med to separate og ultrapræcise DAIR clocks (en til hhv. 352,8 kHz og 384 kHz) for at reducere jitterforvrængning til et nærmest hysterisk lavt niveau. 

Af digitale indgange har LUXMAN DA-250 en asynkron USB indgang, der håndterer både PCM op til 192 kHz/32 bit og både DSD 2,8 MHz og 5,6 MHz. Hertil 1 coax og 2 Toslink (optiske) indgange, der naturligvis understøtter PCM op til 192 kHz/24 bit.
 
LUXMAN DA-250 leveres med fjernbetjening til alle vigtige funktioner, så som volumen, indgangsvælger og skift af absolut fase.

Interceptor Audio står til disposition hvis du har yderligere spørgsmål eller har brug for hjælp til at komme godt i gang med at spille højkvalitets digital musik.

bottom of page